Junta d’arbitratge

Junta de arbitraje

Els teus drets sempre coberts

 

ogo oficial de la junta arbitral de consum

 

Si creus que no t'hem resolt una queixa de forma satisfactòria, tens dret a utilitzar l'arbitratge.

Es tracta d'un procediment extrajudicial de resolució de conflictes en l'àmbit de consum que naix quan les parts enfrontades no es posen d'acord en la solució més adequada i utilitzen un tribunal arbitral per a la resolució de la divergència. Totes dues parts es comprometen a complir la resolució que dicte el tribunal. Les reclamacions entre consumidors i empresaris, que es poden resoldre mitjançant l'arbitratge de consum, es gestionen a través de la Junta Arbitral de Consum d'Alacant a Elx. És un sistema gratuït i molt més àgil que la reclamació judicial.

Per a la tramitació de l'arbitratge, és necessari que prèviament haja presentat a la companyia una reclamació i haja obtingut resposta. Si aquesta la considera insatisfactòria, té dret a utilitzar els serveis de el Customer Counsel de l'empresa o bé pot acudir a l'OMIC (Oficina Municipal del Consumidor) del seu municipi i sol·licitar mediació o arbitratge.

A la nostra ciutat les audiències se celebren en la subseu de la Junta Arbitral de Consum d'Alacant a Elx, emplaçada en el Centre de Congressos.